Hegn og buske, som vender ud mod kørebanen, skal beskæres som vist på tegningen, så skraldebilen og evt. udrykningskøretøjer kan komme frem.
Kære grundejere i grundejerforeninger på Samsø.
Her er en statusopdatering om nyt på renovationsområdet i 3. kvartal 2024.
(Over-)Fyldte affaldsbeholdere i højsæsonen:
I år har vi i Samsø Kommunes Renovation og Forsyning modtaget en del henvendelser, om fyldte eller overfyldte affaldsbeholdere. Henvendelserne er både kommet fra sommerhusejere og fra gæster på øen, som har lejet et sommerhus.
Renovation og Forsyning lancerede i foråret 2024 en Renovation Sommerpakke, som skulle løse problematikken med overfyldte affaldsbeholdere i den travle højsæson. Med sommerpakken kunne man i perioden 1 juli til 8. september leje et ekstra sæt affaldsbeholdere, som blev tømt, lige så ofte som ens normale sæt beholdere. Ideen var, at der således ville være affaldskapacitet i hele intervallet mellem tømningerne. Pakken kostede 850 kr.
I år fik vi meget få tilmeldinger til Renovation Sommerpakken. Dette undrer os, og derfor håber vi, at i kan gøre os lidt klogere. Vi er nemlig i tvivl om, hvorvidt vi har reklameret nok for Renovation Sommerpakken.
Derfor vil vi gerne vide:
Om I har hørt om Renovation Sommerpakken – enten igennem sommerhusudlejningsvirksomhederne på Samsø eller igennem grundejerforeningerne?
Om eventuelle årsager der har været, hvis man som sommerhusejer har hørt om og overvejet Renovation Sommerpakken og herefter har fravalgt den?
Kvashegn:
Som nævnt i et tidligere nyhedsbrev har vi i Samsø kommune fået fire nye, offentlige kvashegn.
De ligger i:
Nordby / Mårup, ved Varmeværket
Onsbjerg, ved Onsbjerg Gl. skole
Tranebjerg, ved Sambiosen
Permelille, ved Materialegården
Kvashegnene er både til fri afbenyttelse og et bæredygtigt projekt. Vi håber, at I i grundejerforeningerne, i det omfang det er muligt/tilladt, vil overveje at opsætte egne kvashegn. Kvashegn reducerer mængden af haveaffald og bidrager til øget biodiversitet, da kvashegn skaber gode levesteder for en række af dyr, herunder fugle, insekter, bier mus og andre smådyr.
Nye regler om Asbest:
Det er en god ide at kontakte teknisk forvaltning hvis I står overfor et renoverings- eller nedrivningsprojekt, hvori der er asbest eller eternit affald. Der sker nemlig rigtig meget på dette område for tiden. Hvis i blot skal af med få asbest eller eternitplader, så hold jer ajour på Kommunens hjemmeside, så I kan se, hvordan disse skal pakkes ind for at de kan afleveres på Harpesdal.
Beskæring af beplantning sager:
Vi har i år, ligesom det har været tilfældet i de forgangne år, haft sager hvor manglende beskæring af beplantning langs vejen har ført til risiko for manglende tømninger af affald eller til perioder med manglende tømninger af affald.
I Renovation og Forsyning har vi bemærket, at der i år har der været færre sager end der plejer at være i sommerhus grundejerforeningerne. Dette er rigtig positivt, da det viser at initiativer fra både kommunen og jer virker.
For os bekræfter det også at god kommunikation og hurtig reaktion fra jer i grundejerforeningen, er er den mest effektive og hensigtsmæssige måde at løse beskæringssager på, og vi sætter pris på samarbejdet.
Sager om manglende beskæring skal følge en fastlagt procedure, hvis de skal løses af kommunen. Der er mange trin som skal gennemføres, før kommunen må bestille beskæring af beplantning langs vejen på grundejeres regning, og disse trin skal følges, hver gang. Derfor kan der gå lang tid før beplantningen er beskåret og normale tømninger af affaldsbeholdere genoptages – processen tager minimum 4 uger.
Derfor er det i alles interesse at grundejerforeningerne løser problematikken internt.
Nedenfor beskrives de trin som indgår i en løsning på en beskæringssag, hvis sagen skal løses af kommunen. Sagsforløbene vil normalt gå igennem følgende 10 faser:
Feedback rettes til Kirstine Pedersen på aukbp@samsoe.dk.
Med venlig hilsen
Kirstine Pedersen, sagsbehandler i Renovation og Forsyning
Afbrændning af affald og haveaffald er ikke tilladt i sommerhusområdet , samme regler gælder i bymæssig bebyggelse - så vis hensyn